Biografie

Biografie “de LBB”

De LBB, voorheen bekend als de Leidschendamse Bluesband, zorgt voor  wervelende optredens varierend van blues tot echte rock klassiekers, zoals “gouwe ouwe” Jimi Hendrix – Hey Joe, The Dire Straits – Sultans of Swing,  Steve Harley – Make me Smile en nummers van Santana. De LBB heeft opgetreden in bluescafe’s, verschillende sportverenigingen, Haags muziekcafé de Paap (voor het Haags Pop Podium), de plaatselijke kroegen in Leidschendam en omstreken, maar ook op grotere evenementen zoals het Leidschendam-Voorburg Festival en Vlietpop.

Het leuke en verfrissende van deze band is dat de leeftijden verschillen van 19 tot midden 50 jaar. Elke gig is een groot feest voor zowel de LBB als het publiek, en dat stralen zij elke keer weer uit op het podium.

Ontstaan van de Leidschendamse Bluesband

In 2003 is er rondom de jonge sologitarist Melvin (toen 8 jaar) een groepje gevormd met broer Davy (keyboard/gitaar), oom Ruud (slaggitaar) en moeder Joyce (zang) voor een open podium in Papendrecht.

Een jaar later in 2004 schreven Melvin (9 jaar) en zijn nichtje Valerie (10 jaar) zich in voor het AVRO Junior Songfestival en mochten zij na de voorselectie hun eigen geschreven liedje ‘week-end’ zingen en spelen in een studio in Aalsmeer. Nadat Melvin in 2005 in zijn leeftijdsklasse (10-11 jaar) tweede was geworden bij de “SENA-guitar awards”, (een landelijke wedstrijd voor gitaristen, georganiseerd door Buma-Stemra) heeft het “familiebandje” vorm gekregen en is de LBB ontstaan.

Leden en oud-leden

De band werd al snel uitgebreid met vader Marcel (zang), familievriend Marlon (bas), nicht Valerie (dochter van slaggitarist Ruud) en Lisette op drums. John Dophemont verving Lisette, nadat zij in verwachting was. Mike Visser verving enige tijd daarna de drums. Op conga’s en saxofoon speelde Aad ook geruimte tijd mee. Inmiddels heeft ook hij de LBB verlaten. Voor de drums hebben wij al weer twee jaar een vervanger gevonden, Jerry Wassenaar. Verder wordt het zooitje ongeregeld bij elkaar gehouden door onze PR-vrouw Noor.

De huidige bezetting staat hier.